Maden er reddet, og kokken er fredet...
Sådan er virkeligheden med Libosa´s opskrifter

  Prøv Jørgen´s Lasagne, den er en udsøgt fornøjelse, en oral orgasme som Hr. Bortgaard ville have sagt!

 

Lasagne El Senior Jürgen

Kødsauce
Svits 1 pk. Bacon i tern og lig dem fra på en tallerken
750 g hakket oksekød steges i gryde

Tilsæt  1 stort løg skåret fint ud
Tilsæt 2 fed hvidløg
3-4 fl. Rødvin tilsættes evt., dog min. 1 god sjat

Når kød mv. er gennemstegt tilsættes 1 ds. Stor koncentreret tomatpure og 2 tsk. Paprika
Kødet varmes/svitses derefter godt igennem
Tilsæt salt og peber
1 ds. Hakkede tomater + en sjat dåseafvaskningsvand
1 gulerod rives fint og tilsættes
1 tsk. Basilikum sætter prikken over i’et

Lad nu kødsaucen står og simre, og juster evt. med lidt frisk chili for den perfekte smag

Bechamelsauce
¾ L mælk bringes i kog eller lige deromkring.
1 smørklat smør på ca. 75 gr. smeltes og 3-4 spsk. Mel tilsættes og danner basen for saucen der tilsættes mælk under omrøring. Pas nu på det ikke brænder på.

Tilsæt ½-1 muskatnød der revet fint (pas på dine fingre under denne proces)
Lidt salt gør underværker, så tilsæt også det

Lad det varme op til en tyk SOVS, som tilsættes revet parmesanost

Så roder vi det hele sammen.
I et stort smurt fad ligges der først lidt kødsauce, derefter plader, derefter kødsauce og så lidt bechamelsauce.
Derefter fortsættes i samme dur indtil du når lasagnens top hvor der afsluttes med en ordentlig bredside bechamelsauce som toppen af poppen.

Smid det hele i en forvarmet ovn i rundt regnet ½ time, læs evt. et Lucky Luke album mens du venter, her kan ”Blåfødderne Angriber” være et godt valg.

Velbekomme

   
   
   

  Jørgen og Bo´s Koteletter i Fad Ingredienser
 
Krydderimix (købes i Bilka)
4-5 fed Hvidløg - mindst ;-)
Salt & Peber
Hvidløgspeber
6 stk. Koteletter
Smør
1 stk. Gulerødder
2 ds. Hakkede Tomater
1 stk. Peberfrugt
3 ds. Cocktailpølser
Rød Carrypasta
1/4 Piskefløde

Tilbehør :
Flütes
Hvidløgssmør
Ris (helst Basmati)

(Skabt ud fra devisen at et køleskabs indhold, altid kan blive til en velsmagende kulinarisk oplevelse)
  Sådan gør du :
Steg de 6 koteletter i hvidløgssmør m/ krydderimix, salt, peber & hvidløgspeber på panden (må gerne krydres godt).
Koteletter lægges derefter i ovnfastfad.

Panden svitses af med en reven gulerod.
Tilsæt Hakkede tomater, ½ hakket Peberfrugt, Cocktailpølser, 1 skrabet spiseske carrypasta, salt & Peber, 1/4 piskefløde, min. 4-5 fed hvidløg.
Bring det hele i kog.

Hæl pandesovsen over koteletterne og pynt evt. med peberfrugter.
Sæt fadet i ovnen ved 175 grader - ca. 25 min.

Kog ris og varm flütes mens du venter på fadkoteletterne.

Evt. tips : Tilsæt også gerne champion og endnu flere fed hvidløg !

Velbekomme

 

 
 

Har du en god ret, gode køkkenfif mv. - så skriv endelig !
 


 

Copyright © 2004 - Kjelgaard dynastiet Holding Inc. - Fingrene fra fadet makker ApS - Jeg ved hvor du bor A/S

 

PET NEWS : Aflyt tlf-svarer hos en dansk direktør der havde været en gang for meget i Thailand
TELEFONBESKEDEN OG PERSONER I SAMME, ER REN FIKTION OG EVT. SAMMENHÆNGE MED VIRKELIGE HÆNDELSER ER TILFÆLDIGT.
THE NAMES HAVE BEEN CHANGES TO PROTECT THE INNOCENT !!